Cinema i Valors

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Film_strip.jpg
Film strip.jpg

Com donen de si alguns treballs acadèmics! L’altre dia amb uns companys de classe estàvem realitzant exemples de programacions d’unitats didàctiques en una de les sales de treball col·laboratiu de la biblioteca.

Un dels aspectes que ens va cridar més l’atenció és que en la majoria d’aquestes unitats, “l’establiment de valors”, era una de les finalitats a aconseguir. Tots vam convenir en què volíem ser mestres perquè ens agrada i il·lusiona ensenyar, però a l’hora érem conscients, que el paper més important que tindríem, seria el de transmetre actituds, valors i models de vida als nens/nes.

I com ho podríem fer?: el debat estava encetat!. Es va produir una interessant pluja d’idees pel que fa als possibles recursos didàctics que podríem emprar. A final, algú del grup va suggerir el Cinema i de seguida ens va seduir la idea i ens vam posar a investigar al respecte. Ens vam adonar que el cinema és molt important en els processos de socialització dels nens/nes ja que els ajuda a reflexionar sobre el món que els envolta, així com també a desenvolupar el seu pensament crític. No us podeu imaginar el munt d’informació existent a Internet tant pel que fa a la proposta de pel·lícules com de les guies didàctiques de treball amb l’alumnat. Us he fet una petita selecció dels webs que ens van agradar més:

Cine y Educación. Guías didácticas de películas para el aula.

– Cine y Educación en Valores 2.0

– Educación y Cine. Material educativo para docentes.

– Cine y Educación.

– Cinema al CRP (Centre de Rercursos del Vallès Occidental). Cine i Valors: guies didàctiques online de pel·lícules.

Per suposat moltes de les pel·lícules suggerides en aquests webs o d’altres que entre tots vam suggerir es poden localitzar en el fons d’audiovisuals del Servei de Biblioteca i Documentació de la UdL.

Us animo a gaudir d’aquests films i a continuar explorant les possibilitats del Cinema en la transmissió d’actituds i valors positius a l’aula!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s