Com dir “concurs de creditors” en anglès?

Qualsevol que faci un cop d’ull a la premsa o miri el telenotícies es fixarà que, des que ha començat la crisi econòmica i financera han sorgit un seguit de termes i expressions als quals no estàvem avesats, com per exemple, la bombolla immobiliària, el concurs de creditors, els homes de negre o la dació en pagament.

El  centre de terminologia de la llengua catalana, també conegut com TERMCAT, ofereix diferents diccionaris terminològics que es poden consultar en línia. Recentment, n’ha publicat un sobre la crisi econòmica, que ens pot ajudar a sortir de dubtes en cas d’expressar aquests conceptes de manera correcta en català, o fins i tot per a expressar-los en altres llengües. Es tracta del Lèxic de la crisi econòmica, que conté un recull de la terminologia de l’àmbit econòmic i financer, sobretot, però també de l’àmbit social i laboral.

Font: http://pixabay.com/es/mal-negocio-collage-crisis-19907/
Font: http://pixabay.com/es/mal-negocio-collage-crisis-19907/

Hi trobareu uns 150 termes catalans, amb equivalents en castellà, francès, italià, portuguès, anglès i alemany. Jo ja he provat de fer-hi alguna cerca, i m’he adonat que l’equivalència en castellà del concepte fons voltor és fondo buitre o fondo oportunista, o que l’equivalència en anglès de participació preferent en anglès és preference share o preferred stock.

El TERMCAT té publicats altres diccionaris en línia sobre ciències jurídiques i econòmiques. Complementen el de la crisi econòmica, així que us els comparteixo:

Per cert, segons el Lèxic de la crisi econòmica, l’equivalent en anglès de concurs de creditors és creditor’s meeting. M’anirà molt bé per a incorporar-ho a un treball que he de fer aquesta setmana.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s