I CONGRÉS ANNA GENÉ: “FEM CIÈNCIA A L’ESCOLA”

By: Schepers
By: Schepers

Al llarg de la vida sempre tenim la sort de comptar amb persones que ens deixen una petjada,  inesborrable i ferma, i que ens permeten orientar la nostra carrera acadèmica i professional. Us puc assegurar que l’Anna Gené, fou una d’elles, i no només en el meu cas sinó també per moltes altres promocions de mestres que ens han precedit.

Recordo que cada classe amb l’Anna era una descoberta valuosa d’algun aspecte sobre l’ensenyament de les ciències a l’escola, però també, del paper decisiu del mestre en la creació d’un pensament crític en els/les nens/-nes, necessari per la ciència però també per la vida. Sempre insistia en que els/les mestres hem d’ajudar els infants a comprendre el món, al mateix temps que descobreixen la seva capacitat per pensar i escoltar als altres. En definitiva, cal captar constantment la seva atenció, el seu interès i les seves ganes d’aprendre: la mirada d’un infant ens ho ha de dir tot.

La seva gran curiositat i il·lusió en la investigació educativa queda plasmada en tots els projectes que va encapçalar així com en tots els articles i llibres que va editar com autora o editora. Si no els coneixeu no dubteu en consultar-los al Servei de Biblioteca i Documentació de la UdL.  En destaquem molt especialment:

L’atorgament del seu nom a un congrés és un magnífic homenatge a la bona tasca realitzada per l’Anna Gené durant molts anys i que malauradament ens va deixar la tardor de l’any 2013.

Anoteu a la vostra agenda els dies 22 i 23 de maig i apropeu-vos a l’Auditori del  Centre de Cultures de la Universitat de Lleida on tindrà lloc el 1r Congrés Anna Gené.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s