L’ESCOLA RURAL CATALANA

Em va resultar del tot gratificant realitzar les pràctiques de magisteri en la petita escola del meu poble…quants records!.  I és que, les anomenades escoles de les tres “p”- petita, de poble i pública, tenen uns trets especials i únics que la diferencien de l’escola ordinària pública.

Són escoles molts properes amb poc alumnat per classe i aquest fet facilita que les relacions entre el professor i  l’alumne siguin més directes, amb un seguiment totalment individualitzat. Igualment, el nombre reduït d’alumnes, dóna més llibertat a l’hora de programar el projecte educatiu del centre així com també adaptar-se a les necessitats de cada alumne. I finalment, les relacions entre els mestres, els alumnes, els pares i la comunitat local són molt estretes i per tant, molt enriquidores.

Font: http://erural.pangea.org/
Font: http://erural.pangea.org/

Juntament amb els companys que vaig conèixer a les pràctiques assistiré a les “Dissetenes Jornades d’Escola Rural” organitzades pel Secretariat d’Escola Rural de Catalunya, durant els dies 17 i 18 d’octubre. 

Us recomano endinsar-vos en aquest model d’escola i en aquest sentit, us resultarà molt útil la informació  localitzada al Servei de Biblioteca i Documentació tant bibliogràfica, a través del Catàleg, com d’articles de revista, gràcies al MetaCercador.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s