Les indispensables per a Dret i Economia i Empresa

S’apropen els exàmens, i tots estem molt ocupats, però aprofito que tinc una estona per recomanar-vos un parell de bases de dades que per mi són absolutament necessàries a l’hora de cercar informació.

Font: Wikimedia Commons
Font: Wikimedia Commons

D’una banda, per cercar legislació i jurisprudència i estar al dia pel que fa al Dret, us recomano la base de dades Aranzadi Bibliotecas. Us deixo una guia pràctica de consulta, però si teniu qualsevol dubte, a la Biblioteca de Cappont us l’aclariran, i fins i tot us en faran una sessió de formació.

Numbers And Finance
By teegardin

D’una altra banda, també us interessarà saber que a la biblioteca ofereixen l’accés a la base de dades SABI: Sistema de Análisis de Balances Ibéricos. És una font d’informació que heu de considerar si voleu conèixer els estats financers d’una empresa i saber-ne la situació econòmica. Hi trobareu dades sobre empreses espanyoles i portugueses. Recentment, els investigadors Laura Capel, Joan Ganau i Iban Tarrés han presentat l’estudi Estructura empresarial de la província de Lleida: anàlisi de la base de dades SABI. Així, a través de la base de dades han pogut analitzar amb detall l’estructura empresarial de la província de Lleida i els seus municipis per l’any 2013. Algunes dades interessants: 14.848 empreses que ocupen 78.000 treballadors, i, en la gran majoria, petites, amb un nombre mitjà de 6 treballadors.

Recordeu que si hi accediu des de fora de la UdL cal que configureu un servidor intermedi al vostre navegador. Aquí teniu les instruccions per fer-ho!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s