“La intel·ligència emocional a la feina”

Font: Videojoc Alter Training Master
Font: Videojoc Alter Training Master

Al llarg de la nostra vida, passem bona part del nostre temps a la feina, i molts cops veiem més als nostres companys que a la pròpia família. Les relacions personals en els grups humans resulten sempre complexes i complicades, sigui quin sigui el seu àmbit,  personal o laboral.

En la dècada dels noranta, els treballs del psicòleg nord-americà Daniel Goleman, van marcar una fita pionera en el camp de l’estudi de la intel·ligència emocional quant a les relacions personals i professionals.  No obstant això, els darrers anys han estat, a la llum dels nombrosos estudis publicats,  especialment importants en el desenvolupament i consolidació d’aquest camp d’estudi de l’eficàcia en la gestió de les emocions.

D’aquesta manera, la intel·ligència emocional ens permet prendre consciència de les nostres emocions, comprendre els sentiments dels demés, tolerar les pressions i frustracions que patim a la feina, així com també accentuar la nostra capacitat de treballar en equip i adoptar una actitud empàtica i social, que ens permetrà, a més, majors possibilitats de desenvolupament personal.

En aquest sentit, la utilització de la intel·ligència emocional en la resolució de conflictes a la feina és molt eficaç, com així ha demostrat la investigadora Gemma Filella (professora de la Facultat d’Educació i Treball Social de la UdL), responsable del projecte Alter Training Master Activa Mutua. Es tracta d’un videojoc que permet ser una eina útil per solucionar les discrepàncies en el treball, aportant estratègies que ajudin a la regulació de les emocions tot utilitzant la comunicació assertiva.

Aquest interessant projecte ha estat presentat recentment a la Universitat de Lleida i us convidem a que l’exploreu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s