“EL TRASTORN D’ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT: UN ENTREBANC EN L’APRENENTATGE DELS INFANTS”

Font: Associació TDAH Lleida. Espai Salut- GSS Lleida
Font: Associació TDAH Lleida. Espai Salut- GSS Lleida

Pràcticament tots hem sentit parlar o bé hem emprat el terme “hiperactiu” , i generalment, associem el nen hiperactiu amb un nen “malcriat”, “mogut” o “trapella”. Ara bé, en el camp de la psicopatologia infantil, quan s’utilitza aquest terme és per fer referència directa al TDAH o Trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat.

D’aquesta manera, podem dir que el TDAH és un trastorn que s’inicia en la infància (generalment abans dels 7 anys i sobretot en els nens més que en les nenes) i es caracteritza, per les dificultats que tenen els/les nens/-es per mantenir l’atenció, per la hiperactivitat o excés de moviment i per la impulsivitat o dificultats en el control dels impulsos. En la majoria dels casos, els/les nens/-es que pateixen aquest trastorn, poden presentar dificultats acadèmiques i problemes de relació envers els seus companys o amb el seu entorn.

Entre els fons de la Biblioteca de Cappont hi podeu trobar algunes  referències bibliogràfiques força interessants si desitgeu endinsar-vos en aquest tema, tant en la vessant psicològica com educativa.

D’altra banda,  entre les dificultats d’aprenentatge escolar d’aquests nens/-nes, hi podem trobar en molts casos, la Dislèxia.  En aquest sentit, la podríem definir com un trastorn que impossibilita desenvolupar l’habilitat de la lectura amb normalitat, a causa dels problemes per reconèixer les paraules escrites, així com la dificultat d’accés al lèxic. Igualment, moltes de les aportacions a l’estudi i tractament d’aquest trastorn es troben incorporades entre els fons de la biblioteca.

Igualment,  cal pensar que darrera del TDAH hi han persones (els afectats i les seves famílies) i el fet de poder comptar amb un recolzament tant professional com personal és molt important. En el cas de Lleida, tenim l’Associació TDAH Lleida, on podem trobar un espai d’assessorament i orientació, un grup d’ajuda mútua, una escola de pares i tot un seguit d’activitats molt interessants.

Per aquesta raó, us recomanem la Jornada sobre TDAH i Dislèxia que l’esmentada associació té previst realitzar aquest dissabte 21 de febrer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s