Les biblioteques humanes, un projecte per trencar estereotips i lluitar contra l’exclusió social

Font: http://artthreat.net/wp-content/uploads/humanlibrary-600x375.jpg
Font: http://artthreat.net/wp-content/uploads/humanlibrary-600×375.jpg

Heu sentit a parlar de les Human libraries? Són biblioteques que funcionen com la resta de biblioteques, els usuaris tenen un carnet escullen un llibre del catàleg i l’agafen en préstec per llegir-lo. Quan l’han llegit, el tornen a la biblioteca i si volen, n’agafen un altre. L’única diferència és que el llibres a les biblioteques humanes són persones reals i la lectura és una conversa.

Els llibres són persones de diferents grups socials que sovint pateixen les conseqüències dels estereotips, els prejudicis i la discriminació i que estan disposats a compartir les seves històries personals, experiències i coneixements i respondre sincerament les preguntes dels seus lectors.

Com a organització sense ànim de lucre, la Human Library se centra en la diversitat de la nostra societat i està organitzada per voluntaris. La seva missió es fomentar els diàlegs entre persones de diferents grups socials, cosa que permet trencar els estereotips que causen la discriminació cap a individus o grups humans i ajuda a l’entesa i l’acceptació en la societat. Tant per als Lectors com per als Llibres, la lectura és una font d’inspiració i un procés d’enriquiment personal recíproc.

Què us sembla aquesta iniciativa? Cada cop són més les organitzacions que s’hi acullen. Creieu que seria interessant fomentar-la a les nostres biblioteques?

Trobareu més informació a: http://humanlibrary.org/ i al facebook de l’organització: https://www.facebook.com/humanlibraryorg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s