ELS DOCENTS A LA GRAN PANTALLA…SÓN REALS O “DE CINE”?

Font:http://www.domingodecine.es/educacion/oh-capitan-mi-capitan/
Font:http://www.domingodecine.es/educacion/oh-capitan-mi-capitan/

No podem considerar el cinema només com una forma d’expressió i creació artística, sinó que, a més, constitueix un esplèndid mitjà de documentació històrica i social, ja que dóna vida a fets i esdeveniments tant passats com contemporanis.

D’altra banda, a través dels personatges de les pel·lícules podem observar quins són els tractaments i les visions dels grups socials, així com també, dels diferents col·lectius que representen.  Òbviament,  la consideració de l’època en què s’ha produït la pel·lícula, juntament amb les idees i la ideologia particular del guionista i del director, obliga a que siguem crítics en el seu visionat.

En aquest sentit,  ens agradaria presentar-vos un recull de 45 títols de pel·lícules facilitat per la revista Educación 3.0, on el personatge principal és el docent. Us recomanem que, si teniu ocasió, les gaudiu, ja que totes elles retraten tant als professors-es com altres aspectes al voltant de l’educació (pedagogies, estratègies didàctiques, mètodes educatius…).

De les proposades per la revista Educación 3.0,  el Servei de Biblioteca i Documentació en disposa d’algunes, com són El Profesor, La Cadena de favores, Una mente maravillosa o la titulada Ser y tener. El nostre objectiu és arribar a tenir el major nombre possible d’aquestes pel·lícules entre els nostres fons audiovisuals.  De moment, però, teniu l’opció de sol·licitar-les a través del PUC (Préstec entre universitats catalanes).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s