LES EMOCIONS A TRAVÉS DELS CONTES

Font: http://tinyurl.com/pr9vltr
Font: http://tinyurl.com/pr9vltr

En els darrers temps, la intel·ligència emocional ha esdevingut un aspecte fonamental en l’educació dels infants i dels adolescents.  Treballar les emocions els ajuda a ser més pacients, participatius, empàtics, així com també,  a reconèixer i gestionar les seves pròpies emocions.  En definitiva,  els propicia una major facilitat per parlar d’un mateix, afavorint un bon desenvolupament de les habilitats socials.

En aquest sentit, els contes infantils esdevenen una eina molt útil per començar a treballar les emocions amb els infants.  Els/les nens/-nes se senten segurs-es en el món dels contes ja que comparteixen la mateixa manera de pensar i d’expressar-se.  A més, són molt visuals i permeten reflexionar sobre temàtiques molt diverses més enllà de les emocions. El món màgic dels contes més enllà de ser un estímul per la imaginació, esdevé també un punt de contacte amb el món de les emocions, dels sentiments i dels valors humans. Al marge dels recursos que us hem assenyalat, des del Servei de Biblioteca i Documentació de la UdL,  també ens agradaria destacar   altres recomanacions que us poden resultar útils.

Finalment, i  per tal que pogeu emprar ara o en un futur aquest recurs, us proposem aprendre i practicar tècniques bàsiques de com explicar contes a través de tallers vivencials tot assistint a  la Jornada monogràfica: educació emocional i literatura infantil. Com treballar les emocions a través dels millors contes, organitzada per l’Institut de la Infància i que tindrà lloc a Barcelona, el  dissabte 17 d’octubre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s