La biblioteca escolar: un racó d’aprenentatge i descobriment

Font: http://www.fapac.cat/ifamilies/llegir_creixer
Font: http://www.fapac.cat/ifamilies/llegir_creixer

Els darrers temps, des del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya s’ha valorat i potenciat el paper de  les biblioteques escolars en els centres educatius.

En aquest sentit, se les considera un recurs fonamental per a l’adquisició de les competències bàsiques i els desplegaments dels continguts curriculars a totes les àrees i etapes educatives.  Així, esdevenen un element clau per a l’assoliment de la competència informacional, el foment de la lectura i l’adquisició d’aprenentatges autònoms.

La introducció de les tecnologies de la informació i la comunicació han permès que les biblioteques escolars siguin no només un espai físic sinó també virtual per a la consulta i la comunicació.  Òbviament, aquests objectius són similars als que podem trobar en les biblioteques públiques, o fins i tot en les universitàries, ara bé,  la tasca de dinamització i implicació amb l’entorn és molt més potent en les biblioteques escolars.  No oblidem, que són en moltes ocasions, el primer contacte dels nens i de les nenes amb el món dels llibres,  i per tant, la llavor del seu desenvolupament de l’hàbit lector i el gust per llegir.

En el Servei de Biblioteca i Documentació de la UdL trobareu molta informació al voltant de les biblioteques escolars així com propostes pràctiques pel seu desenvolupament i dinamització.

Ara bé, si voleu conèixer experiències i projectes de biblioteques escolars de primera mà, us recomanen la desena edició de la Jornada de Biblioteques Escolars, que sota el títol Repensem la biblioteca escolar del segle XXI,  tindrà lloc a la ciutat de Girona el dimarts vinent  20 d’octubre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s