Els Aprenents Visuals: un blog per la integració

Font: http://tinyurl.com/ozbexhh
Font: http://tinyurl.com/ozbexhh

Fa uns tres anys, la Miriam Reyes Oliva, va compartir a internet un conte, “El calzoncillo de José”, que havia elaborat per un familiar seu amb autisme.  En poc temps, va rebre molts missatges d’arreu del món, on les famílies amb fills/-es autistes li agraïen que hagués compartit el conte, ja que els hi resultava complicat trobar material adaptat a les necessitats particulars dels seus fills.  En aquell moment, va decidir emprar tot el seu temps i creativitat a disposició dels nens/-nes autistes i creà el projecte “Cuentos para Aprendices Visuales” ( http://www.aprendicesvisuales.org/sensibilizacion/).

Aquest projecte,  és un blog on l’autora dóna a conèixer, però també comparteix gratuïtament, tots els seus materials i recursos per als nens/nes autistes o amb altres dificultats d’aprenentatge.   L’ús de materials i continguts amb suport gràfic per aquests nens/nes, resulta de gran ajut,  però també els suports informàtics (pissarres digitals, ordinadors, tablets, etc…) que ajuda a motivar-los i a captar la seva atenció.  En aquest sentit, cal destacar els contes adaptats a pictogrames que desperten l’interès a tots aquests nens/-nes, la qual cosa possibilita una integració social molt més efectiva.

Des de la seva creació ha obtingut quasi 20 premis, nacionals i internacionals, a destacar especialment,   el premi “UNICEF, Comité Español Emprendedor 2013” i recentment, el premi “Desafió Mazda” de 2015.  Totes aquestes distincions han impulsat a la Miriam Reyes ha continuar treballant, doncs el seu somni és “que els 67 millons de nens autistes que hi ha al món tinguin la possibilitat de desenvolupar al màxim el seu potencial”.

Al marge d’aquesta excel·lent iniciativa,  el Servei de Biblioteca i Documentació compta amb recursos bibliogràfics (llibres i articles de revistes) que us permetran aprofundir en el tema de l’autisme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s